· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Speculaasijs met warme krieken

400 ml sojaroom

350ml vanille sojamelk

snuifje zeezout

2 El arrowroot, opgelost in 1 ½ El water of sojamelk of meer indien nodig

120 ml stroop: rijst, agave, tarwe, mais...

120 g speculaas, grof verkruimeld

1 bokaal Krieken op sap

2 El ahornstroop

¼ tl cardamompoeder

snuifje zeezout

1 El arrowroot, opgelost in 1 El water

 

  1. Breng de sojaroom, sojamelk en zeezout aan de kook. (blijf erbij, want het kookt heel makkelijk over) Voeg arrowrootmengsel toe, roer goed om en haal van het vuur zodra het geheel weer kookt. Laat even afkoelen alvorens de honing erdoor te mengen. Laat verder afkoelen.
  2. Doe het mengsel (of zoals aangegeven op de ijsmachine) in de ijsmachine, maak het ijs volgens de instructies. Voeg de kruimels speculaas toe in de laatste 5 minuten van het ijs maken. Bewaar het ijs in het vriesvak van de koelkast, best niet al te koud (-18 bv.)
  3. Breng de inhoud van de bokalen krieken op sap aan de kook met de ahornstroop, cardamom en zout. Voeg dan het arrowrootmengsel toe, roer goed om en haal van het vuur zodra het geheel weer kookt. Laat een beetje afkoelen, serveer warm of op kamertemperatuur.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12