· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Bobs Krokante Koekjes

Een recept voor overheerlijke en vullende koekjes, gekregen van Pete Silvestri, eigenaar van Whole Earth Bakery in New York City, waar ik even stage deed (2 dagen) en vervolgens 2 maanden heb gewerkt.

 

½ kop tahini

½ kop stroop (rijst, tarwe, maïs)

½ kop verwarmd appelsap

110g havervlokken  =  1 ¼ kop

110g havermeel  = 1 ¼ kop

1 tl kaneel

¼ tl gemalen kruidnagel

60g elk van groosterde pompoen-, sesam-, zonnebloemzaadjes & amandelen

 

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 C - normale oven op 160 C
  2. In spiraalmixer of met spatel: combineer tahini en stroop, tot het een dikke, gomachtige basis vormt.
  3. Verwarm en voeg appelsap toe: vormt een zachte, dunne vloeistof.
  4. Voeg havervlokken en havermeel, kaneel, kruidnagel toe, meng goed tot weer dik.
  5. Voeg zaden en noten toe.
  6. Met een ijsschep, verdeel het deeg op bakplaat met bakpapier, gebruik natte vork of lepel om koekjes plat te drukken.
  7. Bak ongeveer 30' en laat volledig afkoelen.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12