· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Kriekencake met tofu-amandelfrosting

Cake:

1 ½ kop speltmeel

½ kop maïsmeel

2 ½ tl wijnsteenbakpoeder

½ tl kaneel

½ tl zeezout

80 ml neutrale olie

160 ml rijststroop

120 ml sap van een bokaal krieken op sap (Pajottenlander)

100 ml sojamelk

2/3 van de krieken van 1 bokaal krieken op sap (resterende krieken voor garnering)

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 C. Bereid een ronde bakvorm van 22 cm voor door in te oliën en de bodem met bloe te bestuiven of er een stuk bakpapier in te leggen.
  2. In een mengkom, zeef de melen, rijsmiddel, kaneel en zout. Meng goed.
  3. In een 2e kom, meng de resterende ingrediënten behalve de krieken, als alles goed gemeng is, voeg de krieken toe.
  4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel, meng net genoeg tot je een glad deeg krijgt. Giet over in de bakvorm, bak 30-40 minuten, tot een tandenstoker er droog uitkomt.

 

Frosting:

500 g tofu

60-90 ml rijststroop

60 ml witte amandelpasta

½ El citroensap

snuifje zout

evt wat amandel-, vanille-extract

 

  1. Blancheer de tofu voor 2-5 minuten in kokend water.
  2. Doe de tofu in een keukenmachine en vermaal met de notenpasta, stroop en zout.
  3. Breng op smaak met citroensap en evt extract(en)
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12