· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Champignonrisotto met Arboriorijst

2 El extra virgin olijfolie

3 sjalotjes, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

½ tl zeezout

2 koppen (350 g) Arboriorijst of sushirijst, gespoeld

1 El citroensap (½ citroen)

½ tl elk tijm en oregano

1,2 liter groentebouillon

100 g champignons, in zeer dunne plakjes gesneden

 

  1. Verwarm een pot met zware bodem, voeg olijfolie toe, vervolgens sjalotjes, look en zout. Bak enkele minuten tot de sjalotjes doorzichtig worden.
  2. Voeg rijst toe en roer een minuutje goed om, zodat elke korrel met olie omgeven is. Voeg citroensap en kruiden toe, bak tot vocht bijna weg is.
  3. Schep nu groentebouillon bij de rijst tot die net onder staat. Op middelmatig vuur en met continu roeren gaat het vocht evaporeren, zo de rijst gaar koken en de smaken concentreren. Wanneer het vocht bijna uitgekookt is, lepel dan opnieuw wat bouillon erbij.
  4. Wanneer de rijst zo goed als gaar is - proef even en zie ook de kooktijd op de verpakking van de rijst - kunnen de champignons erbij, die worden in enkele minuutjes gaar.

Breng op smaak en serveer warm of lauw. De beste manier om risotto weer op te warmen is afgedekt in de oven, maar je eet het best onmiddellijk op.

Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12