· onze filosofie · onze diensten · heerlijke recepten · over Tino · contacteer ons · linken · en-English version of this site · fr-Version franšaise de ce site ·

Salade van geroosterde groenten met geroosterde paprikadressing

½ venkel, ruwe stukken verwijderd, eventueel beetje geschild

300 g (nieuwe) aardappelen, eventueel geschild

1 rode biet, geschild

1 wortel

1 gele paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in reepjes

1 ½ tl zout

40 ml olijfolie

knapperige sla naar keuze (ijsberg, Romeinse..._

30 g walnoten, licht geroosterd

2 El rozijnen of krenten

 

dressing:

2 rode paprika's, heel

100 ml olijfolie

25 ml balsamiekazijn

1 tl mosterd (Dijon)

½ tl droge oregano

zout en peper

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snij de groenten in stukken van 2x2cm, meng ze met het zout en de olijfolie. Spreid ze in 1 laag uit op een bakplaat en bak tot ze beetgaar zijn, ongeveer 35 minuten.
  3. Maak ondertussen de dressing: rooster de hele rode paprika's in de valm van een gasfornuis, draai ze regelmatig om tot ze helemaal zwart zien. Doe in een kom en dek af met plastiekfolie, laat het daar enkele minuten inzitten; zo zal de schil er makkelijk af komen. Laat even afkoelen en verwijder zwarte schil en zaadjes. Pureer de paprika met een staafmixer, voeg resterende ingrediënten van de dressing toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de geroosterde groenten op een bedje sla, giet wat dressing erover en garneer met walnoten en rozijnen.
Planet Geek Web Development

vivaVega!

BE 0628.608.696
ING: 363-1472917-12
info[at]vivavega[dot]beinfo[at]vivavega[dot]be
GSM: 0496/38 43 99
Museumstraat 10
9220 Hamme - BelgiŰ

Dank je voor het bezoek aan onze webstek. Wij hopen dat deze informatie nuttig voor je is.
Met vriendelijke groeten,

vivaVega!

contactpersoon:
Tino Don Porto Carero - Museumstraat 10, 9220 Hamme, BelgiŰ - info@vivavega.be - GSM: 0496/38 43 99 - www.vivavega.be

BE 0628.608.696 - ING: 363-1472917-12